Skip to main content

Projekt

Vattenprojektet

Brunnsprojektet startade vi tillsammans med vår samarbetsorganisation, Bishozi National Organisation i byn Bishozi i sydvästra Uganda, under 2006, för att stödja deras kamp för att få rent vatten i byarna, där vi verkar, och därmed förbättra hälsan och livsvillkoren för alla som bor där.

Vi har kunnat djupborra i tre byar, Bishozi, Akati och Kyenshebashebe, med gott resultat, men andra projektbyar har fortfarande bara små grävda dammar med smutsigt regnvatten att tillgå.

Många får gå långt för att nå det lilla, som finns, trots att rent vatten är en mänsklig rättighet. Behovet av fler djupborrade brunnar är verkligen akut.

Brunnsprojektet, som ingår i vårt omfattande utvecklingsprogram, bidrar till att hela samhällen förändras genom att öka tillgången till rent vatten.

Foto : Louise Lundqvist
Foto : Annette Rosati

Hälsa och hygien ökar och byborna blir friskare, starkare och mår mycket bättre, vilket är en förutsättning för en fortsatt hållbar utveckling.

Vill du bidra med symboliska vattendroppar till en ny djupborrad brunn i våra projekt?

Vattendropparna kostar 1 SEK/styck. Minsta antal att köpa är 75 stycken för 75 SEK. Givetvis kan du köpa fler än 75 droppar vatten och på så sätt hjälpa till mer.

Varje vattendroppe utöver de första 75 kostar 1 SEK/droppe. För 25 SEK kan du få ett fint signerat och stämplat certifikat på ditt bidrag.