Skip to main content

Projekt

Plantodlingsprojektet

Plantodlingsprojektet har vi startat tillsammans med kvinnorna i vår samarbetsorganisation i Uganda, Bishozi International Program, för att stödja dem, särskilt änkorna, i deras kamp att förbättra sina odlingar och genom det få mer inkomster och öka levnadsvillkoren för kvinnorna och deras familjer i projektbyarna med omnejd.

I kvinnornas ekologiska odlingar kan man bl.a. finna ananas, passionsfrukt, jordnötter, bönor, majs, kassava, sötpotatis och hirs, vilket ger dem och deras familjer mat på bordet.
Kvinnorna, som är med i plantprojektet, kan sälja en del av skörden på marknaden och få inkomster och vid behov kan de även byta olika grödor med varandra för att få en mer varierad och hälsosam kost.

Plantprojektet, som ingår i vårt utvecklingsprogram, bidrar till att hela samhällen förändras. Genom att kvinnorna får inkomster ökar jämställdheten och projekten höjer levnadsstandarden till en ny nivå. De bortglömda byarna blir synliga och hamnar på kartan och kvinnorna kan göra sina röster hörda.

Vill du bidra med plantor till kvinnornas odlingar i någon av våra projektbyar i Uganda?
3 plantor kostar 75 SEK. Minsta antal att köpa är tre.

Foto : Annette Rosati