Hönsprojektet

chicken project

När vi är i Uganda får vi ofta gåvor av tacksamma kvinnor. En gång fick jag 3 hönor som givarna säkert tänkt att jag skulle ha till middag men jag äter inte kött. När jag skulle resa hem visste jag inte riktigt vad jag skulle göra med hönorna. En 12-årig kille i Bishozi erbjöd sig att ta hand om dem tills jag kom tillbaka och så fick det bli. Efter 5 månader var jag tillbaka i byn och skulle få igen mina hönor men då märkte jag att killen som haft hand om dem såg bekymrad och lessen ut. När jag bad honom berätta om hur han hade det fick jag veta att båda hans föräldrar hade blivit sjuka och dött med kort mellanrum och sedan dess hade ingen haft ork eller tid att bry sig om hur det gick för honom.

I skolan händer det att barn blir mobbade om de inte har någon skoluniform och lärarna kan t.o.m. skicka hem barn som saknar böcker och pennor. Efter en tid hade han slutat att gå dit för det blev för jobbigt. Han satt mest ute i bushen och var lessen och han hade inte förstått vad avkast-ningen från hönsen, som han tagit hand om för mig, verkligen kunde betyda.

Plötsligt kunde jag inte ta tillbaka mina hönor längre. Jag började tänka att om killen får behålla mina hönor så kanske han kan få det lite bättre. Vi gick till skolan och med hjälp av en lärare där så kunde vi räkna ut att 3 hönor faktiskt kan hjälpa ett barn med skolkostnaderna. Om barnen får tre hönor var och säljer ägg och kycklingar så får de råd att köpa både skoluniformer, böcker och pennor.

Vi fann också många andra föräldralösa barn som behövde hjälp. Så startade de föräldralösa skolbarnens hönsprojekt. Som i allt vårt arbete kommer även denna insats från problem som upptäckts, på plats och inte någon annanstans.

 Vill du köpa tre hönor till ett barn? Minsta antalet hönor att bidra med är 3 för då hjälper man ett barn med skolkostnaderna men sedan kan man lägga till så många hönor man vill. Utöver detta får du naturligtvis köpa hönor till så många barn du vill. De kostar 25 kr per styck.
 Köp höns >>

 • get med killing

  Ge bort en get !

  Ge bort en ung, dräktig get. Den kostar 225 SEK. En bock kostar 375 SEK
  Geten får samma namn som sin köpare, om inget annat anges. Varför inte köpa en till moster Agnes också!
  För ytterligare 25 SEK får du ett fint signerat och stämplat getcertifikat. Den perfekta gåvan till den som redan "har allt". 
  Hur fungerar det? Läs mer här >>
  Köp Get nu >>   Köp bock nu >>

 • bishoz skola

  Ge bort tre hönor

  Köp minst tre hönor till ett skolbarn för 75 SEK.
  Ett skolbarn som äger tre hönor kan tjäna ihop till sin egen skolgång genom att sälja ägg och föda upp kycklingar.

  Utöver de första tre kan fler hönor köpas för 25 kr/höna. Ett fint hönscertifikat till inköpta höns som du kan ge bort i present kostar  25 SEK.
  Hur fungerar det? Läs mer här >>
  Köp Höns nu >>

 • bishozi sisters far

  Ge bort ett får

  Vill du vara med och förändra världen?
  Det kostar bara 225 SEK.

  Köp ett får som levereras till en tonårsflicka i Uganda. Projektet Bishozi Sisters arbetar för att tonårsflickor ska kunna fortsätta gå i skolan och få en utbildning, ett får gör skillnad. 
  Hur fungerar det? Läs mer här >>
  Köp Får nu >>

 • ananasplanta

  Ge bort tre ananasplantor

  Änkor som alla drabbats av HIV/aids driver odlingsprojekt för att kunna försörja sig själva och sina barn. De samarbetar och odlar bönor, ärtor och potatis men framförallt ananas

   

  Hur fungerar det? Läs mer här >>
  Köp plantor nu >>

 • svensk bikupa

  Ge bort en bikupa

  Bishozi Fathers Association är en helt nystartad mansgruppen i Bishozi med ca 50 medlemmar.

  Bishozi Fathers Association  har redan börjat med bi-odlingsprojektet. De planerar att ha 3 bi-odlingar med vardera ca 30 bi-kupor som organisationsmedlemmarna skall sköta om tillsammans.

  Hur fungerar det? Läs mer här >>
  Köp bikupa nu >>

 • t shirstiort

  Köp Ekologiska kläder

  Om du köper Bishozi Projects fina linne, T-shirt eller tunika av ekologisk bomull till dig själv ger du samtidigt en medlem i våra projekt i Uganda en likadan utan kostnad. Tröjan som är i 100% bomull, finns i storlekarna S-XXL.

  Köp Linne >>   Köp T-shirt >>   Köp Tunika >>

 • Köp en get/Purchase a goat
 • Köp en ko/Purchase a cow
 • Köp tre hönor /Purchase three chickens
 • Köp ett får/Purchase a sheep
 • Köp annanasplantor/Purchase pineapple plants
 • Köp en bikupa/Purchase a beehives

 • Brunnsprojekt/The Well project
 • Ekologiska kläder
 • Konsthantverk från Bishozi International Project