Kläder i ekologisk bomull

linneKvinnorna som går på vuxenutbildningen i våra projekt har skoluniform när de studerar. Först tyckte jag att det verkade väl onödigt men när jag insåg varför alla ville ha det så ändrade jag mig genast. Det visade sig att många av kvinnorna inte ägde någon klänning eller kjol att ta på sig. De hade bara de gamla klädtrasor och skynken som de skylde sig med när de grävde hemma i odlingarna.

Många av dem vägrade först att komma till skolan bara för att de skämdes så över hur de såg ut. Sedan vi införde obligatorisk skoluniform har alla de studerande kvinnorna ett byte i garderoben, en ny uppsättning hela och snygga kläder som de kan ha på sig när de kommer till skolan eller behöver gå hemifrån i något viktigt ärende. Skoluniformen ger kvinnorna en känsla av samhörighet och många har fått ett bättre självförtroende eftersom de nu känner sig lika fina som alla de andra. Skoluniformen består av en lång klockad knytkjol i bomullstyg som man lätt ändrar i midjan vid behov och en T-shirt med kort ärm och ett linne att byta med.

Tröjorna har tryck med projektets namn och getlogga.
Köp en T-shirt, ett linne eller en tunika i ekologisk bomull av oss så ger du samtidigt en kvinna i Uganda en likadan utan kostnad för henne. Tröjorna är gjorda i Uganda ända från bomullsplantan till färdigt plagg och är jättesköna att ha på sig närmast kroppen. De finns i vitt, fröskal och svart i storlekarna XS-XXL T-shirt 225:- Linne 225:- Tunika 325:- Frakt ingår.

 • get med killing

  Ge bort en get !

  Ge bort en ung, dräktig get. Den kostar 225 SEK. En bock kostar 375 SEK
  Geten får samma namn som sin köpare, om inget annat anges. Varför inte köpa en till moster Agnes också!
  För ytterligare 25 SEK får du ett fint signerat och stämplat getcertifikat. Den perfekta gåvan till den som redan "har allt". 
  Hur fungerar det? Läs mer här >>
  Köp Get nu >>   Köp bock nu >>

 • bishoz skola

  Ge bort tre hönor

  Köp minst tre hönor till ett skolbarn för 75 SEK.
  Ett skolbarn som äger tre hönor kan tjäna ihop till sin egen skolgång genom att sälja ägg och föda upp kycklingar.

  Utöver de första tre kan fler hönor köpas för 25 kr/höna. Ett fint hönscertifikat till inköpta höns som du kan ge bort i present kostar  25 SEK.
  Hur fungerar det? Läs mer här >>
  Köp Höns nu >>

 • bishozi sisters far

  Ge bort ett får

  Vill du vara med och förändra världen?
  Det kostar bara 225 SEK.

  Köp ett får som levereras till en tonårsflicka i Uganda. Projektet Bishozi Sisters arbetar för att tonårsflickor ska kunna fortsätta gå i skolan och få en utbildning, ett får gör skillnad. 
  Hur fungerar det? Läs mer här >>
  Köp Får nu >>

 • ananasplanta

  Ge bort tre ananasplantor

  Änkor som alla drabbats av HIV/aids driver odlingsprojekt för att kunna försörja sig själva och sina barn. De samarbetar och odlar bönor, ärtor och potatis men framförallt ananas

   

  Hur fungerar det? Läs mer här >>
  Köp plantor nu >>

 • svensk bikupa

  Ge bort en bikupa

  Bishozi Fathers Association är en helt nystartad mansgruppen i Bishozi med ca 50 medlemmar.

  Bishozi Fathers Association  har redan börjat med bi-odlingsprojektet. De planerar att ha 3 bi-odlingar med vardera ca 30 bi-kupor som organisationsmedlemmarna skall sköta om tillsammans.

  Hur fungerar det? Läs mer här >>
  Köp bikupa nu >>

 • t shirstiort

  Köp Ekologiska kläder

  Om du köper Bishozi Projects fina linne, T-shirt eller tunika av ekologisk bomull till dig själv ger du samtidigt en medlem i våra projekt i Uganda en likadan utan kostnad. Tröjan som är i 100% bomull, finns i storlekarna S-XXL.

  Köp Linne >>   Köp T-shirt >>   Köp Tunika >>

 • Köp en get/Purchase a goat
 • Köp en ko/Purchase a cow
 • Köp tre hönor /Purchase three chickens
 • Köp ett får/Purchase a sheep
 • Köp annanasplantor/Purchase pineapple plants
 • Köp en bikupa/Purchase a beehives

 • Brunnsprojekt/The Well project
 • Ekologiska kläder
 • Konsthantverk från Bishozi International Project