Bishozi Kampala women project

bishozi projects shop kampala

Under 2010 beslöt vi att försöka öppna en liten affär och kontor i Kampala. Vi fann en ny marknadsplats i Kampala centrum som kallas Juwakali Market och kunde efter en tids förhandlande köpa en affärslokal där. NR 13. Efter en längre tids renovering kunde vi öppna med pompa och ståt i januari 2011.Ledarna från Bishozi var med, det var många tal, bandet klipptes i butikens entré och getter delades ut. Lokal-TV var också på plats.

BIP-butiken hjälper oss att sprida information om projekten. Konsthantverk och andra produkter från byarna når ut till nya köpare vilket ger byborna större inkomster. Under tiden som renoveringen pågick lärde vi känna kvinnorna vid marknadsplatsen samt de som bor och lever där omkring. Snart insåg vi att även där mitt i huvudstaden hade många kvinnor det minst lika svårt som ute i byarna så till slut med vissa påtryckningar från omgivningen startades Kampala Women. De har för närvarande 80 medlemmar och nästan alla är ensamstående mammor. Deras män har gått bort i HIV/aids eller annan sjukdom, drabbats av olyckor eller bara stuckit utan att tänka på följderna för kvinnorna och deras gemensamma barn.

Kampala Women startade med vuxenutbildning och de nya ledarna åkte till kvinnornas kulturcenter i Bishozi för en 3 dagars projektutbildning. De ville också ha getter fast de är i stan så en del av marken bakom marknadsplatsen har stängslats och fungerar som getplats tillsvidare medan vi söker efter en bättre lösning i framtiden. Om du reser till Uganda och besöker Kampala så kom gärna till butik nr 13 och handla någonting så hjälper du kvinnorna direkt att få en förändring till det bättre.

..

 • get med killing

  Ge bort en get !

  Ge bort en ung, dräktig get. Den kostar 225 SEK. En bock kostar 375 SEK
  Geten får samma namn som sin köpare, om inget annat anges. Varför inte köpa en till moster Agnes också!
  För ytterligare 25 SEK får du ett fint signerat och stämplat getcertifikat. Den perfekta gåvan till den som redan "har allt". 
  Hur fungerar det? Läs mer här >>
  Köp Get nu >>   Köp bock nu >>

 • bishoz skola

  Ge bort tre hönor

  Köp minst tre hönor till ett skolbarn för 75 SEK.
  Ett skolbarn som äger tre hönor kan tjäna ihop till sin egen skolgång genom att sälja ägg och föda upp kycklingar.

  Utöver de första tre kan fler hönor köpas för 25 kr/höna. Ett fint hönscertifikat till inköpta höns som du kan ge bort i present kostar  25 SEK.
  Hur fungerar det? Läs mer här >>
  Köp Höns nu >>

 • bishozi sisters far

  Ge bort ett får

  Vill du vara med och förändra världen?
  Det kostar bara 225 SEK.

  Köp ett får som levereras till en tonårsflicka i Uganda. Projektet Bishozi Sisters arbetar för att tonårsflickor ska kunna fortsätta gå i skolan och få en utbildning, ett får gör skillnad. 
  Hur fungerar det? Läs mer här >>
  Köp Får nu >>

 • ananasplanta

  Ge bort tre ananasplantor

  Änkor som alla drabbats av HIV/aids driver odlingsprojekt för att kunna försörja sig själva och sina barn. De samarbetar och odlar bönor, ärtor och potatis men framförallt ananas

   

  Hur fungerar det? Läs mer här >>
  Köp plantor nu >>

 • svensk bikupa

  Ge bort en bikupa

  Bishozi Fathers Association är en helt nystartad mansgruppen i Bishozi med ca 50 medlemmar.

  Bishozi Fathers Association  har redan börjat med bi-odlingsprojektet. De planerar att ha 3 bi-odlingar med vardera ca 30 bi-kupor som organisationsmedlemmarna skall sköta om tillsammans.

  Hur fungerar det? Läs mer här >>
  Köp bikupa nu >>

 • t shirstiort

  Köp Ekologiska kläder

  Om du köper Bishozi Projects fina linne, T-shirt eller tunika av ekologisk bomull till dig själv ger du samtidigt en medlem i våra projekt i Uganda en likadan utan kostnad. Tröjan som är i 100% bomull, finns i storlekarna S-XXL.

  Köp Linne >>   Köp T-shirt >>   Köp Tunika >>

 • Köp en get/Purchase a goat
 • Köp en ko/Purchase a cow
 • Köp tre hönor /Purchase three chickens
 • Köp ett får/Purchase a sheep
 • Köp annanasplantor/Purchase pineapple plants
 • Köp en bikupa/Purchase a beehives

 • Brunnsprojekt/The Well project
 • Ekologiska kläder
 • Konsthantverk från Bishozi International Project